måndag 7 maj 2012

Varför skulle han vilja ha mig?

Jag har tänkt den tanken, inför en dejt eller i början av ett förhållande. Många av mina väninnor har uttalat samma fråga. Nyss läste jag frågan som någon ställde. Varför skulle han vilja ha mig? Ett hastigt sviktande självförtoende och en attack av dålig självkänsla som förhoppningsvis går över. - För ärligt. Varför skulle han inte?? (mina manliga vänner får gärna berätta för mig om det omvända gäller i detta, samma tanke?) Finns någon reell orsak som du liksom dolt för honom? - Är du kriminell? Väger 50kg mer än du sagt? Haft ett 20 år gammalt foto på dejtsidan? Eller kanske någon annans foto rent av? Svär du och har ett hemskt ordförråd? Fruktansvärt bordsskick? Fiser och rapar obehindrat? - För om inget av detta är något du skriver under på, så finns det väl ingen faktiskt orsak att inte tycka om dig? Sen kanske det inte stämmer ändå. DU kanske inte faller för honom heller. Men oroa dig inte så mycket. De allra flesta av oss är bra och älskvärda. Det är bara att lita på den känslan:)

3 kommentarer:

 1. Det är när någon gör slut som självfötroendet får sig en käftsmäll. / Sanna

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen frågeställningen... :)
  Och det beror naturligtvis på en sviktande självkänsla som i sin tur beror på dåliga erfarenheter. Jag har en sällsynt förmåga att förminska mig själv och förstora andra. Jag har så dåliga erfarenheter med mig att jag blir rörd av enkel omtänksamhet som att han fyller på vatten i mitt glas... Och jag måste lära mig att se mig så som mina vänner ser mig. Det är en lång väg att gå.

  SvaraRadera
 3. Ja Sanna, nog får självförtroendet en knäck när nån gör slut.. såklart och tyvärr:(

  Jag känner igen det där med att bli rörd av det enklaste enkla, det som borde vara en självklarhet men som inte är det... lite att jobba på:)

  SvaraRadera